Blogi Projektit Tapahtumat

Kaljakellunta 2023 & Beatboat

Historian 27. Kaljakellunta on onnistuneesti takana. Väkeä oli joessa yllättävän paljon ja varsinkin reitin alkuvaiheessa oli todellisia vaikeuksia päästä eteenpäin veneiden aiheuttaman suman takia. Sää ei ollut mikään paras eli sade oli kellujien seurana melkein koko päivän. Se ei kuitenkaan menoa haitannut vaan meininki oli tutun leppoisaa.

Yksi tämän vuoden kelluntaan vaikuttanut tekijä oli vedenkorkeus – tai siis sen puute. Vettä oli joessa historiallisen vähän. Se näkyy hyvin alla olevista kuvista. Joen mutainen penger on yleensä veden alla ja myös sadevesiputkessa näkyy normaalin veden korkeuden jäljet.

Kuvissa näkyy myös DJ-lautta eli ”Beatboat”, jonka rakentamisesta itse vastasin ja olin välillä myös ohjaamassa sitä. Muulla tavoin en ollut osallisena Beatboat-projektissa eli kyseessä oli toisen porukan ideoima tempaus, johon minulla oli ilo osallistua jo hieman kokeneena lautanrakentajana. Beatboat seilasi pitkin kelluntareittiä ja sen kannella esiintyivät useat eri DJ:t. Reitin loppupuolella DJ-lautta jäi jumiin veden mataluuden takia ja joutui kääntymään takaisin. DJ-lautta ja Beatboat olivat jatkoa vuosi sitten järjestetylle Beatboat -tapahtumalle. Silloin DJ-esiintymiset tapahtui Rekolan Kinolla ja keikat striimattiin joelle.

Beatboat oli myös varmistamassa omalta osaltaan joen puhtaana pysymistä eli se oli samalla myös ”roskapaatti”. Tämä oli jo neljäs vuosi kun tämä porukka oli mukana roskien keräämisessä sekä tiedottamassa siistin kellunnan tärkeydestä.

Tässä muutama kuva lautan rakentamisen eri vaiheista ja Kaljakellunnasta 2023:

Uutisointeja vuoden 2023 kaljakelluntaan liittyen:

HS:n juttu: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009751247.html

Iltalehden juttu: https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a410732b-4ac1-4aa4-99f3-b445ef2a6564 (tuossa muuten mainitaan virheellisesti, että olisi ollut 26. kerta).

Vantaan Sanomien juttu: https://www.vantaansanomat.fi/paikalliset/6102709

Kaljakellunnan syntyhistoria:

https://konehuoneenpuolella.fi/kaljakellunnan-syntyhistoria/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *